Hvorfor er treprodukter så dyre?

Et problem man finner i møbelbransjen er at prisen på mange møbler vil svinge,
men prisen på møbler i heltre vil bare stige, men ikke falle.Hvorfor blir prisen på møbler i heltre dyrere og dyrere?

Sett fra hele møbelbransjens perspektiv bør prissvingningene utgjøre de aller fleste, og dette gjelder spesielt for fabrikker som lager møbler i heltre.Årsakene er hovedsakelig i følgende aspekter:

1. Prisen på vedråvarer har steget.For noen populære eller relativt sjeldne massivtrematerialer, med økende kontroll og forbruk i eksportland, har prisen på tre steget.Andelen råvarer i prissystemet på møbler i heltre er fortsatt relativt høy, så det er også svært vanlig å øke prisene sammen med tre.

2. Stigende priser driver opp lønnskostnadene.I mange innenlandske møbelbedrifter er andelen maskinproduksjon ikke høy, og manuell produksjon har fortsatt en svært viktig posisjon (spesielt trevarebedrifter).Rett opp, lønnen til tømrere i enkelte bedrifter har doblet seg sammenlignet med for 5 år siden, og disse økte lønnskostnadene vil definitivt bli fordelt på produktprisene.

3. Etter at miljøvernkravene er forbedret, øker maskinvareinvesteringen til bedrifter gradvis.De siste årene, med den gradvise forbedringen av landets miljøvernstandarder for produksjonsbedrifter, har mange møbelbedrifter lagt til mange forurensningsbehandlingsanlegg.Møbelbedrifter i heltre er mer representative i investeringen i støvfjerning, kloakkbehandling og andre anlegg, og disse anleggene Maskinvareinvesteringen er enorm, og de årlige avskrivningene og driftskostnadene til utstyret blir også amortisert inn i produktprisen.


Innleggstid: 13. oktober 2022